Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Entree school De Jagerstraat | 2013-2015

Landschapsarchitect Edwin van der Hoeven en Martine Herman hebben een ontwerpschets gemaakt om de buitenruimte te verbeteren rondom de entree van OBS De Vierambacht Rotterdam, locatie De Jagerstraat. Doel van het ontwerp is het aanpakken van drie knelpunten: onveiligheid vanwege overstekende kinderen tussen geparkeerde auto’s (gebrek aan overzicht), te weinig en te rommelige fietsenstallingen en als laatste de stenige omgeving met weinig afwisseling rondom de entree van de school.

Zij hebben ervoor gekozen om een verwijzing te maken naar de nabij gelegen prachtige en groene Heemraadssingel. De brugleuningen van de kenmerkende houten bruggen uit het park doen in dit ontwerp dienst als fietsenrek en voorkomen dat kinderen de straat oprennen. Er tegenover staat een stevige plantenborder met een brede rand voor wat extra groen in de straat.

Uiteindelijk is het niet gelukt om de 4 parkeervakken op te heffen voor fietsparkeren en groen.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.