Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Wandelingen Sculpture International Rotterdam

 

Martine Herman geeft rondleidingen langs de mooiste Rotterdamse beelden

Sculpture International Rotterdam organiseert in 2011 iedere laatste zondag van de maand gratis rondleidingen langs een groot deel van de Internationale Beelden Collectie van Rotterdam.

De rondleiding die plaatsvindt op steeds de laatste zondag van de maand bestaat uit een interessante mix van oud én nieuw werk uit de collectie. Behalve langs klassiekers als de Gabo, Zadkine en het muurreliëf van Henry Moore voert de wandeling ook langs de beroemde beelden van Willem de Kooning op het Hofplein én langs de nieuwe werken van Joep van Lieshout op het Churchillplein en The Idler’s Playground, ofwel De Pinokkio, voor het Hilton Hotel. Iedere deelnemer aan de wandeling ontvangt de gratis plattegrond die SIR onlangs uitbracht.

Martine Herman, een van de vaste gidsen van SIR, verzorgt de rondwandelingen. Als kunstkenner en oud-werkneemster van het bureau, kent zij de beelden van binnen en buiten. De bevlogen Rotterdamse gids is als geen ander goed voor de mooiste, verrassendste en meest bijzondere verhalen over de beelden van Rotterdam. Specialiteit van Herman is haar manier van werken, zo is zij momenteel bezig met de opzet van een rondleiding voor blinden.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.