Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Kunstadvies magazine: HENDRIK.

jaar : 2009
opdrachtgever : Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
fotoreportage : Otto Snoek
verhaal : K. Schippers
interviews : Trudy Wehrmeijer
vormgeving : Anneke Auer
samenstelling en tekst : Martine Herman

Het magazine HENDRIK. is een advies over de toepassing van beeldende kunst in de openbare ruimte van Hendrik-Ido-Ambacht. Het initiatief voor dit blad is genomen door de projectgroep Kunst Volgerlanden, de adviescommissie die sinds 2002 werkt aan het integreren van beeldende kunst in de Vinex-locatie De Volgerlanden. Het blad bevat artikelen over de geschiedenis en achtergronden van het dorp, de motieven waarom er door de eeuwen heen kunst is geplaatst in de buitenruimte. Ook staan er in het blad een aantal interviews met bewoners, jongeren en ondernemers waarin zij hun ideeën over kunst in het dorp neerleggen. Verder staat er een schitterende fotoreportage van Otto Snoek in én een verhaal van K. Schippers dat zich afspeelt in Hendrik-Ido-Ambacht.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.