Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Website Sculpture International Rotterdam

jaar : 2008
opdrachtgever : Sculpture International Rotterdam
vormgeving : Maurits de Bruijn
database : Petra Dreiskämper
coördinatie : Martine Herman

Deze website presenteert de beelden die deel uitmaken van de Internationale Beeldencollectie Rotterdam (Nu Sculpture International Rotterdam). Het is een collectie van beelden die voor de stad Rotterdam van (kunst)historisch belang zijn. De website bevat naast actuele informatie over de beelden een grote hoeveelheid historische krantenartikelen en foto’s. Voor de database die door Petra Dreiskamper hiervoor is opgezet zijn honderden oude krantenartikelen en analoge foto’s gedigitaliseerd.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.