Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Fotoboek De Volgerlanden van Ann Bousema |2008

jaar : 2008
locatie : De Volgerlanden, Hendrik-Ido-Ambacht
opdrachtgever : Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
fotografie : Ann Bousema
tekstbijdragen : Tijs van den Boomen en K.Schippers
vormgeving : Joost Grootens
uitgeverij : 010 Rotterdam
begeleiding : John Blaak en Martine Herman (projectgroep kunst Volgerlanden)

Vanaf 2003 fotografeert landschapsarchitecte en fotografe Ann Bousema drie jaar lang het veranderende landschap in De Volgerlanden. Ze legt hiermee de verdwijning van het kassenlandschap en het verrijzen van een nieuw woonlandschap vast. Met haar foto’s focust Bousema  niet op het oude of op het nieuwe landschap maar juist op het ‘toevallige’ landschap.

In 2008 zijn de foto’s van De Volgerlanden gebundeld in het boek ‘De Volgerlanden. Impressies van nieuw Nederlands landschap’. Dit 130 pagina’s tellende boek is in een oplage van 1000 exemplaren gedrukt. K. Schippers schreef speciaal voor het boek een verhaal over een meisje dat net in De Volgerlanden is komen wonen en journalist en auteur Tijs van den Boomen schreef een prikkelend essay. Het door Joost Grootens vormgegeven boek is uitgegeven door uitgeverij 010.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.