Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Fast Forward | 2007

jaar : 2007
locatie : Museumnacht en 25 jaar CBK jubileumdag
opdrachtgever : CBK Rotterdam
concept en uitvoering : Michiel van Bakel en Martine Herman

Voor het 25 jarig bestaan van het CBK hebben Michiel van Bakel en Martine Herman de opdracht gekregen een videoinstallatie te ontwerpen.

De installatie is gebaseerd op het bekende wederopbouwbeeld van Mari Andriessen op het Schouwburgplein dat gaat over het spanningsveld tussen omzien naar het verleden en werken aan de toekomst. In deze installatie vervangen sportieve spinnbikes de klassieke bronzen figuren.

Bezoekers nemen plaats op een fiets naar keuze (man, vrouw, kind of werker) en krijgen een videobril op. Zodra je begint met fietsen start een clip over 25 jaar CBK. Je fietst als het ware door de tijd heen; langs kunstenaars, kunstwerken en beelden in de stad. Iedere fiets heeft een eigen clip met een eigen thema. Stop je met fietsen…. dan stopt ook de film……


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.