Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Markering Brandgrens Mei 1940 Rotterdam | 2007

jaar : 2007
locatie : Rotterdam
opdrachtgever : CBK en dS+V
ontwerpers: Joep van Lieshout, Anthon Beeke, Wieki Somers  West 8
begeleiding bureau’s en coördinatie tentoonstelling en publicatie : Martine Herman

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in 2006 besloten om de grenzen van het door de brand verwoeste gebied op een unieke manier in de buitenruimte te markeren. Het Centrum Beeldende Kunst heeft Studio Wieki Somers, Atelier van Lieshout, Studio Anthon Beeke en West 8, Urban Design & Landscape Architecture uitgenodigd om deze opdracht uit te werken.Op 14 mei 2007 waren de verschillende ontwerpen in de Laurenskerk te bezichtigen en werd bekend gemaakt dat het ontwerp van West 8 gerealiseerd zal worden.Bij de tentoonstelling verscheen een publicatie met alle ontwerpen.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.