Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

De Grote Beheer(s)show |2005

jaar : 2005
locatie : Krabbeplas, Vlaardingen
opdracht : Gemeente Vlaardingen en SKOR
concept : Buro MA.AN en Martine Herman
i.s.m. : Florentijn Hofman en Wessel Holleman

Recreatiegebied de Krabbeplas ligt aan de rand van Vlaardingen Westwijk. Op het eerste gezicht lijkt de Krabbeplas een geordend, rustig en overzichtelijk recreatiegebied. Maar achter de schermen wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat in de Krabbeplas natuurontwikkeling en recreatie hand in hand gaan. Deze onderbelichte kwaliteit verdient het om op een speciale manier onder de aandacht gebracht te worden van het publiek. Buro MA.AN en Martine Herman bedachten daarom het kunstproject ‘De Grote Beheershow’. In dit project transformeren zij het reguliere beheer van de Krabbeplas tot een culturele activiteit.

Om van voldoende spektakel verzekerd te zijn, is kunstenaar Florentijn Hofman uit Schiedam gevraagd om mee te helpen het jaarlijkse snoeien en uitdunnen een ander gezicht te geven. In de happening ’90 minuten’ beleeft de bezoeker het recreatiegebied letterlijk en figuurlijk vanuit een ander perspectief. Gedurende de happening zal kunstenaar/kok Wessel Holleman van de ‘Global Cooking Company’, voor de bezoekers een aantal toepasselijke gerechten serveren.

Dit project is onderdeel van Case Study Krabbeplas, een meerjaren project in opdracht van de gemeente Vlaardingen insamenwerking met het recreatieschap Midden-Delfland en SKOR, met medewerking van Bert van Meggelen en Esther Didden. Zie ook de website van Dhaps.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.