Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Grote Visserijstraat Verlicht |2004

jaar : 2004
locatie :
Grote Visserijstraat Rotterdam
opdrachtgever :
CBK en Projectbureau Mathenesserkwartier
grafische vormgeving: Anneke Auer
fotografie : Ferial Kheradpicheh en Arnoud Verhey
coördinatie : Martine Herman

Fotograaf Arnoud Verhey en Ferial Kheradpicheh hebben een artisitieke impressie gemaakt van de winkeliers, ondernemers en bewoners in de Grote Visserijstraat. Deze foto’s zijn geplaatst in ronde lichtbakken aan de gevels van de winkels, ondernemingen en woningen. Aan de andere zijde van de lichtbak is werk te zien van kunstenaars die een binding hebben met de wijk. Kunstenaars konden werk inzenden en dit werk is tentoongesteld in de buurt. Ook de kinderen van de Eloutschool in de Grote Visserijstraat hebben kunstwerken aangeleverd. In totaal zijn er 25 lichtbakken gerealiseerd.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.