Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Kunstplan Nesselanden: De zeespiegel en de polder

jaar : 2001
locatie :
Nesselande
opdrachtgever :
Centrum Beeldende Kunst
kunstenaar : Hendri van der Putten
advies : Gusta Kullberg, Nico Parlevliet en Martine Herman

‘De zeespiegel en de polder’ toont een blik op de VINEX-locatie Nesselande en geeft aanknopingspunten voor toekomstige kunsttoepassing in de wijk. Beeldend kunstenaar Hendri van der Putten beschreef het gebied en legde de uitgangspunten voor beeldende kunst vast. Barbara Dijkhuis en Minke Themans ontwikkelden parallel aan het masterplan voor beeldende kunst een encyclopedie met begrippen en fenomenen die van toepassing zijn op Nesselande; van aanwas tot zwemwater.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.