Plein Public

Advies en begeleiding bij kunstprojecten in de openbare ruimte

Kunstwerk Ziekenhuis Velp | 1996

jaar :1996
locatie : Ziekenhuis Velp
opdrachtgever : Ziekenhuis Velp en SKOR

Martine Herman geeft met haar kunstwerk een reactie op de onzichtbare ingang van Rijnstate Velp, de trap naar de ingang bevindt zich namelijk achter een blinde muur. Het object neigt naar een folly − een met opzet nutteloos gebouw. Je verwacht er eigenlijk een mannetje in, een portier die je toegang verleent tot het ziekenhuis. Het lijkt een bouwpakket, een eenvoudige stapeling betonnen platen, bij nadere beschouwing in een verrassend helder evenwicht.

Het beeld is opgenomen in een jubileumboek van de Rijksgebouwendienst én in het overzichtsboek ‘De collectie’ 25 jaar kunstprojecten in zorginstellingen.


Plein Public zorgt ervoor dat kunst er echt komt en dat er echte kunst komt.